La Viena del Kraken.

3homeclavegueresDins del gènere del cinema negre, l’estètica d’ombres i l’efectisme de la persecució a les clavegueres de Viena al film, El Tercer home, va trobar correspondència al còmic Kraken, amb guió de Segura i dibuix de Bernet.

Aquest matí, descollant els cargols de les estanteries per pintar, he fullejat alguns llibres i còmics, entre ells els tres àlbums amb històries del Kraken (monstre mitològic sempre present al món subterrani mentre el tinent Dante i els agents especials patrullen les clavegueres de la fictícia Metropol, on s’amaguen tota classe de criminals). No m’hi he pogut entretenir però l’atracció pels còmics ha tornar a aparèixer.

krakenLa imaginació de les vinyetes no deixa d’evocar la policia que acorrala el criminal Harry Lime, Orson Welles, o fins i tot en un altre episodi, de nou Welles gras com un bacó, com policia corrupte en referència a Toc de Maldat.

TurismeclavegueresLa Viena de les clavegueres, escenari d’El Tercer home, és motiu d’una visita turística des de maig a octubre. És una cosa pendent que té el seu encant ja que quan vaig anar a la capital austriaca ara fa uns anys era a l’hivern (‘En la ciutat de Harry Lime… Viena’). Sí, el reclam cinematogràfic i una ambientació adient singularitzen unes clavegueres!

Quant a Albaladejo Blanco Jordi

Jordi Albaladejo Blanco. Contacte: jauladell@hotmail.com .
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *