Tornemi Sound Clash 2013

Tornem-hi. Un altre any que finalitza i he seleccionat dotze temes curiosos, un per cada mes (l’ordre de les cançons però és aleatori), que conformen la banda sonora del 2013. He passat alts i baixos i dificultats de tot tipus però m’he anat ensortint amb esforç per donar la volta al panorama. Ho deixo així. Sense perdre el somriure. El Tornemi Sound Clash 2013, comença 3,2,1,0:

1. “Ciutat Podrida”, La Banda Trapera del Río. Contundència i ràbia, tot un himne de 1977! (escoltar).

loureed2. “Sweet Jane”, Lou Reed. Recordant-lo amb una cançó de Velvet Underground que va incorporar-la al seu repertori en solitari. He escollit un video d’un concert de 1974 amb una imatge seva impactant, però almenys per a mi, el seu millor treball i cançons es troben al disc Transformer, 1972 (escoltar).

3. “Rock’n roll suicide”, David Bowie. Un gran tema, “Oh no love! you’re not alone” (escoltar).

4. “Llamando al profesor Baxter”, Masturbadors Mongòlics. Rock urbà de 1978. Amb La Trapera un altre grup pioner de Punkalunya!!! (escoltar)

5. “Atomic”, Blondie. Talent per obrir-se pas (escoltar).

6. “I can’t control myself”, Pascal Comelade. Versió original dels Troggs que s’enganxa taralejant-la. Noves perspectives interpretatives (escoltar).

7. “Come closer”, Miles Kane. Música MODerna que fa moure l’esquelet (escoltar).

8. “Soy un tanto antiguo (y creo en el amor)”, Brighton 64. El retorn d’una banda que sempre m’ha agradat i he pogut tornar a veure en concert amb un nou treball (escoltar).

9. “Tongue will tell”, Prince Buster. Un ska clàssic que no pot faltar. Els Dr Calypso van versionar “Wash, Wash” a l’Apolo, i quan va començar a sonar, vaig fer un glop de cervesa i parlant amb un amic vam coincidir: “prefereixo que versionin Tongue will tell” (escoltar).

10. “Buck in ham palace”, Peter Tosh. De jove vaig escoltar-la sense saber de qui era la cançó i des de aleshores m’ha agradat i el seu ritme, el reggae; enregistrament d’un concert de 1979 (escoltar).

11. “On my radio”, The Selecter. Ganes de passar-s’ho bé d’un dels que va ser grups punters de la fornada 2tone i anys més tard del seu millor moment, com d’altres bandes d’ska britàniques, vaig poder veure’ls en un parell d’ocasions (escoltar).

12. “Lust for live”, Iggy Pop. Un tot terreny fins i tot en un programa de tv de “gent guapa” de 1996. Sexual, incombustible, coratjós (escoltar).

Anteriors Tornemi Sound Clash: 2011; 2012.

Quant a Albaladejo Blanco Jordi

Jordi Albaladejo Blanco. Contacte: jauladell@hotmail.com .
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *